Runerfeest

Vrijdag 27 t/m zondag 29 augustus 2021

Helaas hebben wij moeten besluiten dat het Runerfeest ook dit jaar niet door kan gaan zoals we graag willen. De aangescherpte coronamaatregelen maken dat het niet haalbaar is om een Runerfeest in de feesttent te organiseren. De strenge eisen die gesteld worden aan een evenement, extra kosten die we moeten maken en bijv. ook het testen voor toegang max. 24 uur van tevoren. Alles bij elkaar opgeteld is de conclusie dat een ‘tentfeest’ niet realistisch is. Heel erg balen! Maar: we organiseren natuurlijk wel wat.

Het programma ziet er als volgt uit.

 

Vrijdag 27 augustus

Kindermiddag met Kindergoochelaar Lange Jan de Trucjesman

Goochelen is zijn passie en die brengt hij vol overgave en interactie met het publiek! De kinderen worden actief betrokken en rollen over de grond van plezier, een moment later hoor je de kinderen schreeuwen en verwonderd opkijken. Wat voor wonder hebben ze net gezien?!

 • De voorstelling is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m groep 6
 • Tijd: 13.00 uur tot ongeveer 14.30 uur. Er is met school afgesproken dat de kinderen van groep 5 en 6 ook naar de voorstelling mogen (dit is nog tijdens schooltijd)
 • Kosten: gratis
 • Locatie: informatie volgt

 

Vrijdagavond: keuring versierde tuinen

Deelnemers kunnen zich opgeven voor één van de categorieën:

 1. Pure, natuurlijke tuin. Voor de echte groenliefhebber en (hobby)tuinier!
 2. Thema tuin. Deze categorie is perfect als je een versierder of -ster bent! Net zoals met de versierde (krui)wagens kies je bij deze categorie een onderwerp of thema en versier je je tuin volledig in die stijl. Niets is te gek!

 

Zaterdag 28 augustus

Ochtendprogramma: Keuring versierde kruiwagens
Dit jaar zijn de versierde wagens weer onderdeel van het feest. Alleen dan in de vorm van versierde kruiwagens! Met een kruiwagen kunnen loopgroepen, wagenbouwers en natuurlijk nieuwe versierders in het klein versieren. Wij hopen dat het fantaseren over een thema en het versieren van de wagen weer de lol brengt die er normaal vlak voor het feest is.
Keuring versierde kruiwagens
De zaterdagochtend staat in teken van de keuring van de groepen met versierde kruiwagens. We beginnen om 9.30 uur met het keuren van de eerste groepen met hun kruiwagen(s). Nadat alle groepen zich aangemeld hebben maakt de VVVo een route langs de locaties voor het keuren. Jullie horen van ons hoe laat we (ongeveer) bij jullie zullen zijn.
Alle groepen en kruiwagens worden beoordeeld op:
 1. idee/actualiteit
 2. netheid en afwerking
 3. de algehele (aan)kleding
Dit alles leidt tot een puntentotaal, dat samen met het commentaar en natuurlijk de uitslag tijdens de barbecueworkshop wordt gepresenteerd.
Een optocht met versierde wagens door het dorp en een keuring op de Brink is dit jaar geen optie vanwege de risico’s die dat met zich mee brengt. Het is voor ons niet te controleren of iedereen – deelnemers en mensen langs de route – zich aan de 1,5 meter en andere maatregelen houdt. Daarom keuren wij de kruiwagens dit jaar op locatie. Geef daarom bij je aanmelding aan op welke locatie in Ruinen de jury moet komen keuren!
Aandachtspunten
Houd rekening met de veiligheid van jezelf en anderen. De versierde kruiwagen mag maximaal 1,5 meter breed en 2 meter hoog (vanaf de grond, dus totale hoogte) zijn. Als groep sta/loop je om je kruiwagen(s) heen. De kruiwagen moet minimaal 1 wiel hebben en mag niet gemotoriseerd zijn. Hij moet voortgeduwd of -getrokken worden.
Opgave
De inschrijving van groepen met versierde kruiwagens kan tot vrijdag 20 augustus digitaal via info@vvvoruinen.nl
Vergeet niet de omschrijving (maximaal 200 woorden) van je groep/kruiwagen mee te sturen. Inschrijven kan ook op vrijdag 20 augustus van 19.30 uur tot 21.30 uur bij café Hees. Vergeet dan niet het ‘verhaaltje’ van jullie versierde kruiwagen/groep mee te nemen op USB-stick!
Deelname is gratis.
De prijsuitreiking is zondag tijdens de online barbecue workshop.
Middagprogramma: Foto opdrachtenspel
Op zaterdagmiddag kun je meedoen met een foto opdrachtenspel. Een leuk spel waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten. We geven ongeveer 100 locaties en een aantal attributen aan. Loop, fiets of rijd kriskras rond naar de aangegeven locaties en maak de leukste, gekste foto’s met je gezin of groepje!
De opdrachten en de speluitleg krijg je vlak voor de begintijd per e-mail toegestuurd. Je kunt meedoen in groepjes van maximaal 4 personen.
Tijd: 13.00 uur tot maximaal 16.00 uur (je mag natuurlijk eerder stoppen, maar dan kun je minder opdrachten doen).
Deelname is gratis.
Meedoen?
Opgeven kan op vrijdag 20 augustus vanaf 19.30 uur bij Café Hees of per mail via info@vvvoruinen.nl
.

Zondag 29 augustus

Live online barbecue workshop
Een live online barbecue workshop waarbij je onder begeleiding van Rik en Pascal van De Vleesch Juwelier heerlijke gerechten maakt. Er is ook dit jaar een magnifiek menu voor jullie samengesteld!
Een barbecuepakket kun je vooraf bestellen bij de VVVo, zodat je zeker weet dat je ook dezelfde ingrediënten hebt. Aanmelden kan tot en met zondag 22 augustus via info@vvvoruinen.nl Graag als onderwerp ‘BBQ Workshop’ gebruiken, dan blijft het voor ons ook overzichtelijk.
Meer informatie over het afhalen van de barbecue pakketten en de tarieven volgt nog!
De barbecue begint rond 16.00 uur, sommige dingen kun je eerder voorbereiden. Tijdens het garen van de gerechten zullen we foto’s en filmpjes laten zien van de versierde tuinen en kruiwagens en van de foto opdrachten.
 • Tijd: 16.00 uur – ca. 20.00 uur
 • Kosten: een barbecuepakket kost €15 p.p. voor volwassenen en € 4 per kind.

 

Lid worden?

Lidmaatschapskosten

Persoon (18 jaar e.o.) € 7,00
Gezin € 12,50

Meer informatie

Social Media

Volg jij ons al op Facebook?

Vragen?

Vragen en/of opmerkingen horen wij natuurlijk graag!
Contactformulier