Runerfeest

Alternatief Runerfeest 2020 – terugblik

Allereerst: bedankt allemaal voor jullie deelname en inzet om van ’t Alternatief Runerfeest toch een succes te maken!
Vanwege het coronavirus hadden we dit jaar geen Runerfeest zoals andere jaren, met een grote feesttent, kermis en vooral veel gezelligheid en samen zijn. Helemaal niks vonden we ook maar niks, dus hebben we als VVVo Ruinen ons best gedaan een alternatieve invulling voor het feestweekend te verzinnen.
Vrijdagavond: versierde tuinen keuren. Tuinen versieren, vroeger was dat een onderdeel van ’t Runerfeest en dit jaar hebben we dat weer opgepakt. En hoe! Maar liefst 27 tuinen zijn gekeurd. Winnaar van de grote tuinen is de vriendengroep “Doe maar raak BV”, die de tuin van de familie Hut volledig in kerstsfeer had versierd en verlicht. Bij de kleine tuinen heeft de familie Bakker gewonnen.
Zaterdag was het bingo-dag, met mooie prijzen van lokale ondernemers. De bingo werd online live uitgezonden en was voor iedereen thuis te volgen. Met ruim 500 deelnemers was de bingo een groot succes! Vanaf 15.30uur was de kinderbingo. Er viel van alles te winnen: spelletjes, een middag op het springkussen, of een bon voor €100 aan pannenkoeken of pizza’s. De hoofdprijs is gewonnen door Yarnick van Tarry, hij mag gaan lasergamen bij Buitencentrum De Poort!
’s Avonds waren de volwassenen aan de beurt. De bingomachine blies telkens een nieuwe bal omhoog, waarbij vooral de blauwe ballen vaak prijs gaven. Naast pakketten van onder andere Bakkerij Steenbergen en Bertus de Kaaskoerier, was er ook een mooie barbecue of solextocht te winnen. De mega-hoofdprijs was “1 minuut gratis winkelen” bij Coop Wim van Dijk. Deze prijs is gewonnen door Albert Smit. Alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd!
Zondagmiddag playbacken en barbecuen.
Helaas geen tent dit jaar, maar wél een playbackshow. Deelnemers konden hun act opnemen en naar de VVVo sturen. Een compilatie van de filmpjes is zondagmiddag via de livestream uitgezonden, tijdens de barbecueworkshop. De acts Danny’s autopaleis en I was made for lovin’ you hebben gewonnen. Gefeliciteerd!
De barbecueworkshop onder leiding van bbq specialist Bart Gouma was een groot succes! Pakketten met alle benodigde ingrediënten konden vrijdag en zaterdag worden afgehaald, waarna iedereen zondag via een live uitzending onder begeleiding van Bart Gouma de gerechten kon bereiden. Heerlijke en relatief eenvoudige gerechten voor de barbecue, zodat iedereen mee kon doen!
Wat vooral erg leuk was waren alle foto’s jullie ons dit weekend toegestuurd hebben en die we via de livestream met iedereen konden delen. Zo kon iedereen van elkaar zien hoe het er in het dorp aan toe ging. Super leuk, en ondanks dat we niet samen in één grote tent stonden ontstond het “samen gevoel” op deze manier toch.
Wij kijken terug op een geslaagd alternatief Runerfeest, hopelijk jullie ook. Nogmaals bedankt!
En natuurlijk hopen we volgend jaar weer “gewoon” in de feesttent te kunnen staan met z’n allen!

 


Runerfeest 2021: donderdag 26 t/m zondag 29 augustus

We proberen het oorspronkelijke programma met bands van 2020 door te schuiven naar 2021.

 

Lid worden?

Lidmaatschapskosten

Persoon (18 jaar e.o.) € 7,00
Gezin € 12,50

Meer informatie

Social Media

Volg jij ons al op Facebook?

Vragen?

Vragen en/of opmerkingen horen wij natuurlijk graag!
Contactformulier